CGT Castelló realitza una formació sobre negociació col·lectiva

El passat 16 de març de 2022 se va dur a terme una formació sobre negociació col·lectiva impartit per Desiderio Martín Corral, director de l’Escola de Formació Confederal “Eladio Villanueva”.

La formació va començar amb una anàlisi del context sociopolític i econòmic actual per a saber amb quins contes ens van a intentar engalipar la patronal perquè la pobresa es continue repartint entre les treballadores mentre no es limiten els beneficis empresarials. A continuació, es van parlar sobre els objectius de la negociació col·lectiva i els canvis que ha patit en les últimes reformes laborals.

Durant la formació se van respondre a les qüestions que van plantejar les assistents, compartint les seues experiències i les problemàtiques que s’han trobat en les taules de negociació.

Necessitem ser crítiques i radicals contra el mantra que “els salaris no poden créixer”. Davant una negociació és necessari estar ben informades per a ser un contrapoder i generar conflicte en pro dels drets col·lectius per damunt dels individuals.

Agraïm a Desiderio haver-se desplaçat a Castelló per a empoderar-nos davant les negociacions donant-nos les eines necessàries i recordant-nos la nostra responsabilitat com a treballadores de lluitar per unes condicions laborals dignes i compatibles amb la vida.

Recordem que la pròxima formació sobre prevenció de riscos serà el 7 d’abril. Podeu apuntar-vos per les vies de contacte del sindicat.

Desplaça cap amunt