XIX Congrés Ordinari de la CGT en Saragossa

La Confederació General del Treball (CGT) durà a terme el seu comici estatal a la ciutat de Saragossa, durant els dies 9, 10, 11 i 12 de juny de 2022.

La Confederació General del Treball (CGT) va acordar en l’última de les Plenàries Confederals –el major òrgan col·legiat de gestió i coordinació d’aquesta organització sindical entre comicis- la convocatòria del seu XIX Congrés Ordinari a principis del mes de juny d’enguany. A aquesta cita, aproximadament, acudiran 500 delegats i delegades –triats prèviament en les seues assemblees-, procedents dels diferents territoris de l’Estat, representant a més de 100.000 afiliats i afiliades de 180 sindicats.

Durant els dies en què es desenvolupe aquest congrés es discutiran ponències amb diferents continguts relacionats amb l’acció sindical, l’acció social, la comunicació o el funcionament de la pròpia organització anarcosindicalista entre altres, així com també els reptes que la CGT té per davant en la societat actual i davant la situació sociopolítica que afecta la classe treballadora. Els congressos es duen a terme cada quatre anys i en ells també es tria a un nou Secretariat Permanent (SP), constituït per un grup de persones militants que vetlaran -complint i fent complir-, pels acords confederals aconseguits en aquest.

En l’actualitat, la CGT és una organització anarcosindicalista amb una gran trajectòria històrica i un important pes sindical i social en l’Estat espanyol. Per això, l’objectiu comú de tota la casa és mantindre l’esperit llibertari, conjugant-lo amb les circumstàncies i orientant-lo a la consecució de les aspiracions i els objectius de l’organització. Això es reflecteix en la pròpia manera de funcionar de la CGT, que evita reproduir els mecanismes que han portat a altres sindicats a convertir-se en valedors d’un sistema que diuen combatre.

Desplaça cap amunt