CGT Generalitat Valenciana sol·licita al INVASSAT una avaluació de riscos laborals davant l’estrés tèrmic que pateix el personal de l’edifici PROP

La secció sindical de CGT Generalitat Valenciana de Castelló ha sol·licitat una avaluació de les condicions de treball al servei de prevenció de riscos laborals propi de la Generalitat Valenciana (INVASSAT). Aquest sindicat ha sigut coneixedor de l’incompliment de la legislació per exposició a altes temperatures del personal del conegut com a Edifici PROP, situat en l’Av. Germans Bou, 47 de Castelló, en el qual s’aglutinen serveis de diferents conselleries.

Segons ha informat el personal a les delegades de CGT fa temps que estan exposades a altes temperatures. Arribant a més de 30 graus en algunes zones i a determinades hores com vam poder comprovar en la visita realitzada a l’esmentat centre de treball. Segons l’Annex III, RD 486/1997: 3. En els locals de treball tancats la temperatura on es facen treballs sedentaris propis d’oficines o similars estarà compresa entre 17 i 27 °C. Així mateix, la Llei 31/1995, LPRL: Article 14. 2. estableix que en compliment del deure de protecció, l’empresari (incloent-hi a les administracions) haurà de garantir la seguretat i la salut dels treballadors al seu servei en tots els aspectes relacionats amb el treball.

La casuística d’aquest centre de treball és que a part de ser un problema estructural, pel fet que les eixides de l’aire i la il·luminació van ser instal·lades per a una ubicació diferent del personal, els motors de l’aire condicionat no funcionen correctament. Pel que sembla fa anys que estan desbaratats sense que se li haja donat una solució efectiva. Segons informen dels dos motors només funciona un.

En alguns despatxos s’han instal·lat aparells d’aire condicionat individualitzats i no estan patint les altes temperatures, casualment els ocupats per personal de jefatures en la seua majoria. Sent més acusat el problema en les zones comunes i, sobretot, en les quals per la seua ubicació el sol entra de manera directa. Malgrat haver comunicat aquesta circumstància als seus superiors continuen patint el problema. I han optat per emportar-se els seus propis ventiladors davant la impossibilitat de treballar en condicions favorables, que repercuteixen en l’atenció que se li dona a la ciutadania.

Des de CGT denunciem l’incompliment de la normativa per part de l’administració en matèria de prevenció de riscos laborals i exigim que tant l’administració, el INVASSAT com els Comités de Seguretat i Salut actuen de manera diligent.

També volem denunciar que en 2019 i 2020 vam sol·licitar a l’IVACE informació en relació a l’acord de 16 de desembre de 2016 del Consell, pel qual s’aprova el Pla d’estalvi i eficiència energètica, foment de les energies renovables i l’autoconsum en els edificis, infraestructures i equipaments del sector públic de la Generalitat sense haver obtingut resposta.

Considerem que l’administració hauria de ser un exemple d’eficiència energètica i que tenen els deures per fer.

Per a qualsevol dubte o consulta pots posar-te en contacte amb les delegades de Generalitat Valenciana

Vanesa Almela Escrig i Víctor Tormo Ruíz:
658399014
cgtgvakastello@gmail.com

Protegeix-te enfront de l’estrés tèrmic #elcapitalimeensmata

Desplaça cap amunt