Què és la CGT?

Som una organització de persones que tracten de canviar una societat que no els agrada per desigual, injusta, autoritària i irracional. Per això treballem en molts diversos camps del quotidià, des del sindical a tot el que tinga que veure amb el social, lluitant per reparar a cada moment les injustícies que ens envolten.

Som conscients de la dificultat d’un canvi radical de l’estat de les coses, però ens aprestem a això en la confiança que aquesta lluita millora d’immediat les nostres condicions de vida i forma a quantes participen en ella en un esperit diferent, rebel i transformador de quant patim i no creiem just.

El nostre element diferenciador és l’autonomia. L’autonomia no és una altra cosa que pensar i actuar conforme al criteri que només actuant conjuntament i amb independència absoluta, les treballadores i les qui se senten explotades, podran aconseguir alguna cosa.

Es deia que l’emancipació de les treballadores seria obra seua o que, en cas contrari, no seria.

Estem per tant al marge de partits, poders i doctrines diferents de les que ens hem dotat. Quant fem respon a la suma d’esperits particulars de cada persona, i no a mandats, imperatius o estratègies alienes.

Desplaça cap amunt