La Cerveceria Gambrinus de Castelló assenyalada per racisme i vexació cap a una de les seues treballadores

La treballadora, acomiadada després d’interposar una denuncia, assegura haver sigut víctima d’agressions verbals i físiques per motius de raça

L’assemblea 8M de Castelló i el sindicat CGT han assenyalat a la Cerveseria Gambrinus de Castelló “per la seua actitud racista i d’abús de poder” contra una de les seues treballadores.  Ambdues organitzacions, amb més de 50 persones, s’han concentrat el passat 21 de novembre a les 19 h. en la Plaça Na Violant d’Hongria, a les portes de la cerveseria.

A més a més, la treballadora agredida va ser acomiadada després d’interposar denúncia per sofrir agressions físiques, tracte vexatori i insults racistes en el seu lloc de treball. “Demanem la nul·litat de l’acomiadament per la violació del dret fonamental a la no discriminació per raó de raça, la corresponent indemnització i que s’actue contra la persona responsable d’estes agressions”, assenyalen des de la central anarcosindicalista.

“Ho demanem per a ella i perquè totes les dones, sense discriminació de cap mena, tinguem drets i justícia social; perquè es tinga en compte la diversitat de circumstàncies i condicions de les dones i la intersecció d’opressions que vivim; per a tindre una vida lliure de violència i construir un món en el qual viure sense por de ser agredida, explotada, assetjada o fins i tot assassinada”.

Fàtima, la treballadora agredida, es tracta d’una dona, migrant i precària; el que, segons l’Assemblea 8M, “la convertix en molt vulnerable en esta societat capitalista i patriarcal”. “Però no està sola, no estem disposades a consentir ni una sola manifestació de violència contra les dones, diem prou a totes les violències que sofrim en tots els àmbits i espais de les nostres vides: l’entorn laboral, en la llar, els espais públics, amb la parella, la família, la societat i les institucions de l’Estat”.

En un context proper al 25N – Dia Internacional en Contra de les Violències Masclistes -, la CGT ha destacat la seua voluntat de voler “visibilitzar la necessitat de combatre cada forma de violència en les seues interseccions amb els sistemes de poder com el racisme i el capitalisme que estructuren jerarquies que pretenen distingir-nos entre migrants i ciutadanes”. 

I conclouen: “Per això volem que Fátima i totes les dones que es troben en una situació similar sàpiguen que no estan soles. I us convidem a alçar juntes les nostres veus en la manifestació amb motiu del 25N, dia contra les violències masclistes, el 23 de novembre a les 20 hores des de La Farola (Pça Independència) en Castelló”.

Desplaça cap amunt