Activitats d’abril: cap al Primer de Maig

Els dies 11 i 24 d’abril durem a terme dues activitats dirigides a l’afiliació amb l’objectiu d’encarar el Primer de Maig, data que commemora la vaga per les 8 hores que va tenir lloc en 1886 als Estats Units i en memòria de les treballadores i treballadors reprimides i assassinades.

Dijous 11 d’abril a les 11:30 h s’impartirà una formació sobre senyes d’identitat de CGT a càrrec de Joan Pinyana, militant de CGT Castelló.

“La CGT representa un model sindical ideològicament diferenciat de la majoria dels sindicats que configuren el panorama sindical actual. Aquest model és conseqüència d’unes senyes d’identitat que determinen la seua acció sindical i social en la lluita del dia a dia. Aquestes senyes d’identitat no obeeixen a l’atzar o a la improvisació sinó que són conseqüència de tot un passat històric en el qual CGT es reconeix i al qual no vol renunciar. Són també unes senyes d’identitat modelades en les lluites del present, inserides en la realitat actual i configurades per aquest esforç de modernització i actualització que CGT va fer, està fent i continuarà fent del seu cos teòric i ideològic. CGT creu en el seu model sindical, havent aconseguit que ocupe un espai propi en el món laboral i entre els moviments socials i continuarà lluitant sense dogmatisme, però amb coherència per ser l’alternativa sindical que els treballadors i treballadores i la societat continuem necessitant.”

En acabar, Antonio Pérez Collado presentarà el seu últim llibre  “El anarquismo paso a paso” (Ediciones Al Margen)

“Estem davant un resum de les idees, les figures i les realitzacions de l’anarquisme al llarg de la història. Una guia per a acostar-se al món àcrata, que ens obre les portes a una de les grans, però menys conegudes, corrents del pensament revolucionari.

A través dels corresponents capítols anirem prenent contacte amb la definició i els conceptes principals de l’anarquisme, els seus diferents corrents, els pensadors i activistes més influents, la seua trajectòria des de la Grècia clàssica als nostres dies, les seues diferències amb altres variants del socialisme o la influència llibertària en la cultura, l’art i els moviments socials.

Altres aspectes que aborda el llibre ens aproximen a l’anarcosindicalisme, els ateneus llibertaris, el naturisme, la lluita de les dones, les experiències d’autogestió -històriques i actuals-, així com a la implicació de l’anarquisme en les principals revolucions que en el món s’han produït.”

Dimecres 24 d’abril a les 18:30 h s’impartirà una xerrada al voltant de les 30 hores setmanals sense reducció de salari a càrrec de Diego Rejón, secretari de formació de FESIM.

“Mentre milions de treballadors, treballadores i de joves veuen impossible l’accés al treball o es veuen obligats a jornades parcials insuficients per a sostenir una vida en condicions dignes, hi ha empreses que obliguen milions de treballadors i treballadores a treballar fins a l’extenuació.

Es tracta de posar en marxa una nova manera d’organitzar el treball i, per tant, d’organitzar les nostres vides, que pose en el centre que “treballem per a viure i no vivim per a treballar”. Per això, considerem que és necessari i possible la reducció de la jornada laboral a 30 hores setmanals i donats els evidents beneficis de les grans empreses, és completament possible aplicar aquesta mesura sense pèrdua salarial.

Durant aquesta ponència intentarem exposar els arguments vinculats a la millora de la qualitat de vida, redistribució de la riquesa, la reducció de desigualtats de gènere i les raons per les quals aquesta reducció ha de donar-se sense reducció salarial secundada per les reivindicacions històriques.”

Desplaça cap amunt