CGT Castelló guanya sentència per la vaga 8M

El 17 de febrer de 2022 el Jutjat contenciós administratiu nº2 de Castelló ha dictat Sentència condemnant a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives al fet que reintegre a la demandant Vanesa Almela Escrig les quantitats indegudament retretes després d’exercir el seu dret a vaga el passat 8 de març de 2018. Vaga convocada pel moviment feminista a la qual CGT va donar cobertura legal.

A Castelló, la vaga va coincidir amb les festes de la Magdalena i la jornada de treball era reduïda per al personal al servei del Consell. En lloc de 7.15 hores la jornada era de 5 hores. En rebre el descompte econòmic de la vaga les treballadores que van optar per la modalitat de vaga de jornada completa van detectar un “descompte abusiu” al no haver descomptat les 5 hores, sinó una jornada sense reducció. Després d’interposar recurs de reposició perquè esmenaren la manera en què s’havia realitzat el descompte econòmic i queixa davant el Síndic de Greuges sense que l’administració reconeguera el seu error només deixava oberta la via d’un recurs contenciós administratiu.

“La indefensió que genera querellar-se amb l’administració donada la quantia econòmica que haurien de rebre les afectada i les despeses que suposaria perdre el contenciós administratiu”, com expliquen des de CGT, va fer que només una de les afectades, amb el suport del seu sindicat CGT Castelló, s’animara a seguir avant per a reclamar el que segons ella “es tractava d’una represàlia contra les piqueteres feministes per lluitar pels drets de les dones i que una conselleria com la d’igualtat hauria d’abanderar”. “Es tracta d’una reivindicació ideològica més que econòmica” insisteixen des de l’organització anarcosindicalista.

Vanesa Almela Escrig manifesta “agraïment al sindicat CGT, a la Secció Sindical de Generalitat Valenciana i a l’Assemblea 8M de Castelló pel suport brindat” a més mostra “solidaritat amb totes les dones que són multades aplicant la llei mordassa” i afegix que espera “la seua derogació d’una vegada per sempre”. “No totes han tingut la sort que un jutjat reconega el nostre dret a reivindicar una societat lliure de desigualtat” afegix Almela, alhora que indica que “la sentència condemna també a l’administració a les costes del procediment amb un màxim de 500 euros, quantitat que aquesta conselleria podria haver utilitzat per a fins socials en lloc de represaliar a les vaguistes”.

Desplaça cap amunt