CGT Castelló realitza un curs sobre el Sistema de Seguretat Social

El Dilluns 16 de gener va tindre lloc en la seu de CGT Castelló un curs de formació sobre “El Sistema de Seguretat Social”. El curs va començar a les 9.30 del matí i va finalitzar a les 6 de la vesprada, encara que va haver-hi un descans per a reposar forces.

Durant el curs, es va explicar la història del sistema de seguretat social, que NO va inventar Franco i que va començar a la fi del segle XIX. En 1883 es va crear la “Comissió de Reformes Socials”, encarregada de l’estudi de la millora i benestar de la classe treballadora. Poc després, en 1900, és quan es va crear la primera assegurança social “La llei d’accidents del Treball”.

Així, successivament, van anar implementant-se millores fins a arribar als nostres dies. Es van repartir “Taules de jubilació”, on es podia comprovar com és la pensió que se’t quedaria segons els anys de cotització i com serà la tendència futura sobre aquest tema. També es va comprovar com seria el resultat econòmic d’una jubilació anticipada per cessament no voluntari, un altre voluntari, una jubilació parcial, els coeficients reductors, així tipus de cotització depenent del sector laboral, etc.

Va ser un dia molt interessant que va servir per a estar al dia de l’actualitat en aquest sentit i aprendre una mica d’història.
Totes aquestes taules poden ser comprovades en el PDF adjunt.

Desplaça cap amunt