CGT convoca un 1r de Maig contra la pèrdua de poder adquisitiu, la precarietat i la sinistralitat laboral

La Confederació General del Treball (CGT) torna a convocar un any més a eixir als carrers del País Valencià i Múrcia aquest 1r de Maig, dia internacional de la classe treballadora, amb l’objectiu de fer front a la pèrdua de poder adquisitiu, la precarietat i la sinistralitat laboral.

El 1r de Maig CGT crida a la participació de “treballadors i treballadores” en les diferents convocatòries amb les quals l’organització anarcosindicalista reivindicarà el dia internacional de la classe treballadora al País Valencià i Múrcia. Enguany CGT eixirà al País Valencià als carrers de València, Alacant, Castelló, Alcoi i Elx i també prendrà els carrers de la capital murciana. Juan Ramón Ferrandis, secretari general de l’organització sindical al País Valencià i Múrcia afirma que “només si la classe treballadora reivindica al carrer els seus drets i fa forts a sindicats combatius com la CGT es podrà revertir la reculada que estem patint”.

A València, com és habitual des de fa més de 15 anys, CGT convoca una manifestació “combativa i alternativa als agents socials que eixirà a les 11.30 des de la plaça Sant Agustí i finalitzarà amb un concert en la plaça de l’Ajuntament”, tal com indica Juan Miguel Font, secretari general de la Federació local de CGT a València, qui també explica que “existeixen molts motius per a eixir al carrer i nosaltres volem denunciar la pèrdua de poder adquisitiu, la precarietat i la sinistralitat laboral a les quals ens sotmeten governs i patronal”.

La Federació Provincial de CGT a Alacant sota el lema “1r de Maig per a véncer” convoca actes a Alacant, Elx i Alcoi. A Alacant, la manifestació eixirà a les 11 hores des de les escales de l’Institut Jorge Juan, formant un bloc alternatiu al costat d’altres sindicats i associacions ciutadanes. A Elx, CGT formarà part del bloc anarcosindicalista al costat de CNT Elx i diferents col·lectius llibertaris, que eixiran a les 11 hores des de la Plaça de Barcelona d’aquesta ciutat. Per la seua part, el Sindicat d’Oficis Varis d’Alcoi, ha organitzat, com ja és tradicional, un esmorzar a les 9.30 en el seu nou local sindical (Carrer Sant Domènec, 6 baix), per a assistir a les 12 a la col·locació d’una placa en el lloc on va estar la seu de la Primera Internacional, al Carrer Sant Tomàs núm. 14.

CGT Castelló crida a la participació en la manifestació que eixirà a les 12h des de la Plaça de la Independència “per a traure múscul conjuntament amb els sindicats CNT, COS i Intersindical, a més d’organitzacions de la capital de la Plana com són La Cosa Nostra, Subversives Castelló, Endavant i el SEPC.

A Múrcia CGT participa del Bloc Crític en la manifestació que ix a les 11 des de la Plaça Fuensanta i a partir de les 13 hores realitzaran una festa al Jardí de Floridablanca.

Desplaça cap amunt