Sindicats i organitzacions anticapitalistes de la Plana fan una crida a la mobilització massiva pel 1r de Maig a Castelló de la Plana

El moviment anticapitalista de la Plana convoca una manifestació pel centre de Castelló per a commemorar el Dia Internacional de la Classe Treballadora.

L’espai unitari anticapitalista, format pels sindicats CGT Castelló, CNT Castelló, COS-la Plana, Intersindical Valenciana i SEPC-UJI; i les organitzacions La Cosa Nostra, Endavant-la Plana Baixa i Subversives Castelló, van oferir una roda de premsa, ahir de vesprada, cridant a la mobilització del poble treballador en la jornada reivindicativa del 1r de Maig, que a Castelló eixirà a les 12:00 h des de la plaça de la Independència (la Farola).

Entre els motius exposats per a manifestar-se, assenyalen que ens cal una millora dels drets i de les condicions laborals, però tenim clar que dins del capitalisme estem limitades. Denuncien que gran quantitat de la classe treballadora no podem arribar a fi de mes amb una pujada de preus manipulada descaradament segons els interessos de la burgesia.

Alhora, declaren que les polítiques neoliberals de l’Estat espanyol i la Unió Europea donen via lliure a les empreses perquè puguen unflar els preus a costa de la majoria per augmentar el seu marge de benefici. En conseqüència, tenim una inflació disparada, la qual té una repercussió directa sobre la vida de les treballadores. Igualment, consideren com a responsables als sindicats grocs majoritaris com CCOO i UGT entre altres, qui, amagats darrere del sindicalisme tradicional, no fan més que defensar els interessos de la patronal, sent així un esglaó més del sistema que ens oprimeix.

Respecte de la proliferació de macroprojectes d’energia verda, les anticapitalistes afirmen que les empreses energètiques agredeixen les zones rurals amb grans projectes, poc justificables des d’un punt de vista de la tan aclamada eficiència energètica. A més a més, remarquen com totes aquestes empreses continuen obtenint beneficis de rècord mentre nosaltres veiem com les condicions laborals i personals de la majoria de la població empitjoren dia rere dia i el planeta s’esgota per als nostres fills i filles.

Per altra banda, sostenen que la guerra imperialista a Ucraïna s’ha permés i promocionat pels governs capitalistes, amb la finalitat que una minoria privilegiada augmente la seua riquesa i el seu poder, i alimentada amb els nostres impostos. En la mateixa línia, consideren que la classe dirigent l’ha fet servir per a justificar decisions que ens afecten en els preus del gas, de la llum i de la vida. Una vida, en conseqüència, cada vegada més afectada per la sinistralitat laboral i els tempos exigits per augmentar la producció, la qual cosa provoca morts a l’esquena de grans empresaris que no veuen el seu nom assenyalat als mitjans de comunicació massius.

Finalment, asseveren que ens toca a nosaltres prendre el lideratge per a denunciar aquestes guerres, aquestes condicions laborals, l’empitjorament de les condicions de vida, l’espoli dels recursos, els abusos de les empreses i les grans corporacions, i encapçalar la defensa de la classe treballadora i del planeta en què vivim. I emfatitzen que som nosaltres les úniques que podem fer front a tota la barbàrie capitalista i construir un nou món, per concloure amb un el moment és ara i no un altre.

Desplaça cap amunt