12-F: Concentració per la derogació de la llei mordassa

La Confederació General del Treball (CGT) de Castelló convoca una concentració contra la coneguda com a Llei Mordassa, el proper dissabte 12 de febrer, a les 12 del matí, a la plaça Maria Agustina de la capital de la Plana.

Manifest

La Llei Orgànica 4/2015 de Seguretat Ciudadana , més coneguda com llei Mordassa, entra en vigor l’1 de juliol del 2015 derogant l’antiga Llei de Protecció Ciutadana que estava en vigent des de 1992. Aquestes lleis no són més que una continuació de les lleis repressives del franquisme i la Transició. La llei suposa un retall de les llibertats sense precedents. Restringeix l’exercici del dret de reunió, manifestació i llibertat d’expressió. Limita algunes accions com manifestar-se en el Congrés I el Senat, fotografiar policies, aturar desnonaments, protestar en les altures I, inclús la resistència pacífica I les sentades, endurint les sancions a les manifestants amb l’objetiu de l’augment del control social de la població.

El poble sempre ha patit la repressió en l’exercici d’aconseguir una societat justa i igualitària. El sistema judicial, policial i el govern han contrarrestat la protesta social amb lleis I la criminalització als moviments socials des dels mitjans de comunicació. La repressió institucional provoca víctimes amb conseqüències físiques i psicológiques. L’Estat no ha reconegut el dany provocat ni s’ha preocupat de les persones reprimides. El govern PSOE-UP va prometre en l’oposició la derogació de la Llei Mordassa. En canvi ara es proposa una reforma que no soluciona l’actual repressió.

La Llei Mordassa estableix multes quantioses per accions o simplement per convocatòries o difusió de les mateixes que fins a la seua aprovació no estaven tipificades com a delictes. I el més tràgic és que, en anar dirigides contra les persones i moviments que més estan patint les conseqüències del desbocat capitalisme salvatge, les dures sancions econòmiques actuen com a mesura dissuasiva davant la necessitat d’aquests col·lectius de manifestar públicament les seues denúncies i reivindicacions absolutament legítimes.

Aquestes multes sancionen amb de 100 a 600 euros, per ocupar o reunir-se en la via pública o un edifici alié; de 601 a 30.000 euros, per impedir un desnonament, formar piquets informatius o difondre imatges de la policia; de 30.001 a 600.000 euros, per reunions o manifestacions en infraestructures de serveis bàsics (sense determinar quines són aqueixes infraestructures o serveis bàsics). Per a major indefensió de la ciutadania és la pròpia estructura policial la que determine la suposada gravetat de les accions i, per tant, quin tram sancionador s’aplica i amb quina intensitat.

Per això diem: NO a la Llei Mordassa, No a la repressió!

Desplaça cap amunt