Presentació del llibre “El árbol torcido”

Dimarts 13 de desembre a les 19h se presentarà el llibre “El árbol torcido” d’Angela Valeiras a la seu del sindicat.

“El árbol torcido” és una obra autobiogràfica en la qual l’autora Ángela Valeiras rememora i retrata tota una època per mitjà del relat de la història de la seua família. El principal fil conductor és la història, molt difícil, del seu germà “el Tato”. En el primer capítol, assistim al naixement de José (el Tato), i el llibre conclou després de la seua defunció, ja en els anys de la Transició. En el llibre es tracten diferents temes socials: memòria històrica, violències masclistes, presó, SIDA, exclusió social…

Ángela Valeiras es defineix com, entre altres coses, metge, astròloga, escriptora a estones lliures, humanista de cor i germana del Tato, a qui va dedicat el llibre, que va entrar a la presó als 16 anys i va ser militant represaliat de COPEL als 17 anys.

n alguns dels seus passatges ens parla de la història de CNT i de la COPEL viscuda per ella i alguns dels seus familiars, de la seua detenció estant embarassada acusada del conegut com a Cas Scala i altres moments històrics rellevants.

A causa de la seua experiència de vida Ángela ha decidit donar tots els beneficis del llibre a entitats de lluita pro pres@s.

Tindrem la sort que ens acompanye en la presentació Gracia Amo, presidenta de l’Associació de famílies de presos de Catalunya. Qui ens aportarà una visió actual de la situació de les persones privades de llibertat en l’actualitat.

Desplaça cap amunt