CGT realitza una visita guiada a les exhumacions al cementeri de Castelló

El passat 25 de novembre, CGT Castelló va organitzar una jornada de visita al cementeri de Castelló, per a vore el funcionament de l’exhumació d’aquelles persones afusellades pel franquisme durant els durs anys de la postguerra.

De la mà de Joan Pinyana Mormeneo, membre del sindicat i del Grup per la Recerca de la Memòria de Castelló, comencem el nostre recorregut pel monòlit dedicat a les víctimes del franquisme a les comarques de Castelló, allí ens va narrar com els presos eren trets per a ser assassinats i com vivien la repressió. Després va passar a l’interior del cementeri, on vam comprovar tant el treball de l’equip arqueològic que porta a terme l’exhumació dels cossos dels quasi mil afusellats que encara romanen enterrats, com les diferents làpides que commemoren la memòria d’algunes persones que ja van ser rescatades de l’oblit i descansen en pau.

Posteriorment, ens situem en el laboratori, on són catalogats les restes trobades i vam poder vore restes de calçat, botons o corretges que portaven amb si les víctimes en el moment de la seua execució. Acabem així una interessant jornada que ens va permetre apropar-nos a la memòria i la història de Castelló i també al treball realitzat per a recuperar la dignitat dels qui van morir lluitant contra el feixisme i per un món més just i digne.

Desplaça cap amunt