La secció sindical CGT Generalitat Valenciana DENUNCIA que no s’estan cobrint les incapacitats temporals ni les vacants en les Residències d’Atenció a la Infància i l’Adolescència

Des de la secció sindical CGT Generalitat Valenciana,  hem denunciat davant la Directora General de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic Elena Albalat Aguilella, que no s’estan cobrint les incapacitats temporals ni les vacants en les Residències d’Atenció a la Infància i l’Adolescència per falta de voluntat i diligència de l’administració, a banda de trobar-se la borsa de Tècniques Superiors en Gestió d’Educació Social esgotada.

Que esta situació s’agreuja en el període estival al no sustituir les vacances del personal. La situació és que ens trobem amb unes plantilles en mínims atenen a una població altament vulnerable i amb multitud de problemàtiques que requerixen una atenció propera. Esta situació està desembocant en problemes de salut de les treballadores públiques a causa d’una sobrecàrrega de treball en una tasca tan delicada com és l’atenció directa als xiquets, xiquetes i adolescents que entren al sistema de protecció.

En data 1 de juliol de 2024 s’ha publicat el llistat provisional de la Borsa 684-B Cos A2-04-05 Educació Social – Modalitat Estabilització (OEP – 2017 i 2018). El tràmit es troba en estos moments en presentació d’al·legacions fins al 16 de juliol. Un tràmit que no està sent tot l’àgil que devia ser donada la situació i la data que ens trobem.

No és la primera vegada que ens trobem en esta situació que ja la podríem qualificar com endèmica. Malauradament no és l’únic col·lectiu que es troba en esta situació, ja que són molts els sectors afectats en la Generalitat Valenciana per la falta de personal. A esta situació hem d’afegir la incertesa del que passarà amb el personal que cessarà per les contractacions que es van fer amb data de finalització.

Per això, Desde CGT Generalitat Valenciana sol·licitem:

Que es publique el llistat definitiu a la major brevetat posible de la Borsa 684-B Cos A2-04-05 Educació Social – Modalitat Estabilització (OEP – 2017 i 2018), que es substituïsquen totes les incapacitats temporals, vacants i períodes vacacionals a les Residències d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de forma inmediata, a més a més que ens informen dels motius pels quals esta Direcció Territorial no està sent diligent i fent les sustitucions necessàries.

Desplaça cap amunt