CCOO, UGT, CGT, CSIF i SL celebren una assemblea reivindicativa en la UR-2 de Castelló com a protesta per les condicions en les quals es presta el Servei Públic Postal per part de Correus, les retallades en contractació, així com de conscienciació ciutadana davant l’alarmant deterioració i pèrdua de qualitat del servei

El total de la representació sindical en Correus, CCOO, UGT, CGT, CSIF i SL, han organitzat una assemblea informativa hui en la UR-2 de Castelló per a denunciar l’abandó del Servei Postal públic per part de Correus i les conseqüències que això comporta per a les treballadores i treballadors, a més de per a la ciutadania en general.

Durant el mes de juny i juliol l’entitat que té encomaneu per llei la prestació del Servei Públic Postal, no sols a Castelló sinó en tota la Província, va retallar la contractació fins a deixar les plantilles de les diferents unitats fins i tot per davall del 50%, amb les greus conseqüències de l’abandó postal que això té per a les veïnes i veïns de les diferents localitats.

Cal tindre en compte que ens trobem amb zones turístiques que a l’estiu no sols s’han de cobrir les vacants sinó que, a més, s’haurien de reforçar les plantilles.

En concret, en la UR-2 de Castelló, la plantilla es troba al voltant del 50% de cobertura després de les queixes per escrit de les diferents centrals sindicals. Això provoca que la ràtio de carter per persona és totalment insuficient i que cada carter haja hagut d’atendre fins a dos barris. Una sobrecàrrega de treball que en conjunt amb els viatges constants des de la carreteria fins a zones de repartiment cada vegada més llunyanes facen insostenible la situació, perjudicant la salut tan física, com a mental dels companys i companyes, que han de treballar amb alts nivells d’estrés durant la seua jornada laboral, amb el risc d’accidents laborals que això comporta.

Amb tot això, el què es ressent, a més de la salut dels treballadors i treballadores és el Servei Públic i no sols en Correus sinó també en la resta d’administracions, generals, autonòmiques i locals, ja que en aquest moment es podrien comptar per milers les notificacions que s’acumulen en diferents estats de repartiment, amb les conseqüències que això comporta, a més de penalitzacions per a Correus, per a les administracions i els mateixos destinataris d’elles. Sense comptar amb un total de 5.600 enviaments pendents que es mostren clarament en les pantalles informatives de la Unitat.

A més, els ciutadans i ciutadanes han de suportar diàriament la pèrdua de qualitat i regularitat del repartiment a domicili del Servei Postal Universal (que inclou majoritàriament les cartes, certificats, notificacions i els paquets postals fins a 20 kg), per les retallades financeres i de plantilla que Correus, com a operador designat per Llei, ha de prestar de manera accessible.

Per tot això, des de CCOO, UGT, CGT, CSIF i SL, sol·licitem que es contracte urgentment el personal necessari, per a així restablir unes condicions de treball adequades que no perjudiquen el personal i afavorisquen el correcte servei a tota la ciutadania.

Desplaça cap amunt