28 de juny: Dia internacional pels drets de les persones LGTBIQ+

El dia 28 de juny, Dia Internacional pels drets de les persones LGTBIQ+ és el dia en el que els carrers es tornaran a omplir de música, de color, de diversitat, de dissidència… en definitiva de vida.

Sense cap mena de dubte, la celebració de l’anomenat “Dia de l’orgull” s’ha convertit des de fa dècades en una de les mobilitzacions més importants de l’any, tot sovint desvirtuada pel capitalisme, que procura fer negoci fins i tot amb allò que intenta apartar de la societat.

Des de la CGT tenim ben clar el que significa el 28 de juny tant per nosaltres com per a milers de persones. És un dia en el que, de manera festiva, colorida, alegre, solidària i atrevida, hem de sortir al carrer a reivindicar amb orgull els drets de les persones LGTBIQ+, a les quals estem veient, casi a diari, com se les discrimina i se les agredeix per la seva condició sexual i comprovant com aquest tipus d’agressions va en augment any rere any.

La impunitat amb la que els mitjans de comunicació fan d’alvateu dels missatges d’odi de la extrema dreta cap aquestes persones i l’avenç que la dreta extrema està tenint, gràcies, en part, a la catifa vermella que els mitjans de comunicació li posen a diari fa que aquestes mobilitzacions siguin avui, en ple segle XXI, més necessàries que mai.

Des de la CGT animem a l’afiliació i a la societat en general a participar en les diferents mobilitzacions que es convoquin al llarg de tot l’Estat. L’estigmatització de la diversitat ens travessa a tota la classe treballadora, a tota la humanitat, i hem de respondre amb contundència. Desitgem que aquestes reivindicacions no quedin tant sols en actes que es celebren durant aquesta setmana, si no que a diari, en els nostres barris, en les nostres ciutats, en els nostres centres de treball…reivindiquem amb orgull els drets de les persones LGTBIQ+.

Desplaça cap amunt