Des del Servei de Bomber(e)s Forestals GVA davant la catàstrofe humanitària en Palestina

Personal del Servei de Bomber(e)s Forestals de la Generalitat Valenciana, com a part de la societat i per la nostra vocació de servei a aquesta, com a cos d’emergències on la prioritat són sempre les persones, ja no podem restar més en silenci, davant la tragèdia humanitària que observem en la Franja de Gaza i l’agreujament del conflicte en Cisjordània.

Condemnem i rebutgem totes les morts, siguen d’on siguen, però exigim que es tracte per igual a totes les persones, víctimes i refugiades, no hi ha conflictes, víctimes ni refugiats de primera i de segona, l’actuació davant qualsevol conflicte armat deu ser contundent i sempre en defensa de la població civil i dels més desafavorits.

Després del cruel atemptat perpetrat per Hamàs, sobre població civil israeliana, el passat 7 d’octubre, tot i no succeir aïlladament d’un conflicte desigual i d’ocupació des de fa 75 anys, tal i com ressaltava el Secretari General de les Nacions Unides, la resposta de l’Estat d’Israel és del tot desproporcionada, condemnable i inhumana.

El bloqueig total del a Franja de Gaza per part d’Israel, deixant atrapada a més de 2,3 milions de persones, tallant-li el subministrament elèctric i de combustible, impedint a la població civil l’accés a les necessitats bàsiques, als aliments i a l’aigua potable, amb el bombardeig indiscriminat i continuu sobre infraestructura civil i sobre la mateixa població, el desplaçament forçós d’aquesta sense cap lloc segur ni lliure de bombardejos, la destrucció pràcticament total del sistema sanitari, educatiu i d’habitatges, i amb centenars de morts i ferits diaris, durant més de 2 mesos. Ja són més de 20.000 morts i de 50.000 ferits, més uns 7000 desapareguts sota els enderrocs, unes xifres a les que la pròpia ONU dona validesa, però sobretot, el més sagnant, l’assassinat immoral de més de 8000 de xiquets i xiquetes innocents, més tots i totes les ferides, amputades, òrfens, traumatitzades…

Denunciem aquest panorama de catàstrofe infantil, d’emergència humanitària i de destrucció i ens solidaritzem i lloem l’acció, el compromís i el valor de totes les persones que formen part dels serveis d’emergència i d’atenció sanitària, que jugant-se cada dia la vida, incús perdent-la, realitzen la seua tasca per tal d’intentar socórrer i salvar vides en un escenari terrible.

Cal recordar que l’estat d’Israel,com a potencia ocupant, i segons els acords internacionals, té el deure de protegir a la població civil ocupada. A més el desplaçament forçat, el càstic col·lectiu, el bombardeig d’escoles i hospitals que està aplicant Israel, segons els organismes internacionals i ONGs, són crims de lesa humanitat segons el dret internacional humanitari.

És per tot això que alcem la nostra veu per demandar a les institucions que ens representen (autonòmica, estatal i de la UE) perquè implementen totes les mesures de pressió econòmiques, polítiques i diplomàtiques per tal d’aturar, immediatament, la catàstrofe humanitària i el genocidi del poble palestí per part de l’Estat d’Israel, en el compliment del dret humanitari, de les continues demandes de la comunitat internacional i de les resolucions de les Nacions Unides. El nostre silenci ens fa còmplices i no volem callar més.

Davant la deriva inhumana que ha adquirit el conflicte Israelí-Palestí, pensem que ha arribat el moment de resoldre’l definitivament en el compliment de les resolucions de les Nacions Unides. El conflicte no pot continuar més.

Desplaça cap amunt