Per una mobilitat sostenible per al conjunt de la classe treballadora

El pròxim 19 de Novembre se celebra una mobilització a nivell estatal per la defensa de la mobilitat sostenible a les nostres ciutats, des de CGT Castelló ens hem adherit per a defensar els escassos assoliments en mobilitat sostenible urbana dels últims anys, així com per a reclamar que s’avance en la millora de la qualitat de l’aire, la mobilitat activa i la lluita contra el canvi climàtic.

La mobilitat té molt a veure amb el treball, ja que el del total de desplaçaments en un dia no festiu, un 50% són per motius laborals, dels quals un 67% són per a anar de casa al treball. Sent en la seua majoria desplaçaments que es fan amb cotxe particular, suposant un gran cost econòmic si tenim en compte el preu del vehicle, el combustible i totes les despeses associades del seu manteniment, en el cas de l’estat espanyol es calcula que ens costa 4.026€ anuals.

A més, també hem de tindre en compte el temps que utilitzem en aquests desplaçaments, ja que en la majoria dels casos corre a compte de la persona treballadora. Suposant una mitjana en l’estat de 39 dies a l’any, la qual cosa redueix el temps que tenim disponible per a les cures i l’oci.

Tenint en compte la greu crisi climàtica que estem vivint, és urgent que els governs prenguen mesures series per a fomentar l’ús de mitjans de transport menys contaminants, faciliten l’ús de la bicicleta o VME a les ciutats, a més de que reduïsquen el preu dels mitjans de transport col·lectiu. D’altra banda, les empreses grans o les xicotetes que estan en un mateix polígon industrial haurien de tindre plans de mobilitat assumint el cost del transport col·lectiu perquè així no haja de caure el pes d’aquest en les treballadores.

Per tot això us esperem el 19 de novembre en les activitats que s’han programat a la ciutat de Castelló de la Plana.
Pots llegir el manifest en el següent enllaç: https://oficina.somnuvol.coop/s/ySfj8SgCWR3wtMF

Desplaça cap amunt